Stojković: Kroz „tuču“ do pobede

Izvor: Danas, 11.Nov.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Kroz „tuču“ do pobede

Beograd - Vladimir Stojković, višegodišnji neprikosnoveni golman seniorske fudbalske reprezentacije Srbije, uvek veruje u pobedu „orlova“, a taj pozitivan rezon ne menja ni pred možda prelomnu utakmicu kvalifikacija s Danskom, prvu posle odluke Evropske fudbalske federacije da njemu i ekipi prvo da pa oduzme bodove iz prekinutog meča sa Albanijom.

- U grču i sa strepnjom smo čekali odluku UEFA, teško je primili i prihvatili, ali smo se brzo sabrali. Ne očekujem puno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << od najavljene žalbe, štaviše mislim da samo na terenu možemo vratiti oduzete bodove. Već protiv Danaca. Biće teško pobediti ih, ali ja sam siguran da ćemo se prekosutra vratiti u trku za prvo mesto - neskriveni je optimista čuvar mreže našeg tima, posle remija na gostovanju Jermeniji i pre vremena završenog duela sa Albancima, a pre sučeljavanja s prvoplasiranom selekcijom I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016.

Velika rezultatska očekivanje vratara Makabija iz Haife ne remeti ni činjenica da je UEFA odlučila da zatvori kapije stadiona za navijače, u znak „odmazde“ za upad navijača na teren protiv Albanije i fizički napad na neke njene pojedince.

- Nije prijatno igrati na praznom stadionu, a ja sam to doživeo s reprezentacijom protiv Azerbejdžana, kada nas je s klupe vodio Havijer Klemente. Imaš osećaj kao da si na treningu. Mada, možda je tako i bolje, posle onih nemilih događaja u Humskoj prošlog meseca.

Naravno, Stojković se ne zanosi da će Srbija s toliko problema na terenu i oko njega lagano dobiti ovu važnu bitku.

- Danci godinama igraju tvrd fudbal, s dugim loptama. Biće dosta fudbalske tuče, a naše je da kroz igru dođemo do potrebnog rezultata. Moramo da odemo na Evropsko prvenstvo, kako znamo i umemo - poručuje srpski golman.

Biću spreman za Dance

To što je Stojković šepajući odradio prvi trening u Staroj Pazovi ne znači da će Srbiju ovog puta braniti Željko Brkić ili Predrag Rajković.

- Radi se samo o bolnom hematomu, kao posledici jakog udarca. Ništa strašno, oporaviću se za dan-dva i biti spreman za Dance.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.