Stefanović: Saradnjom protiv kriminala

Izvor: RTS, 14.Nov.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Saradnjom protiv kriminala

Pripadnici 17 specijalnih jedinica policije iz 12 zemalja jugoistočne Evrope održali su u Batajnici pokaznu vežbu oslobađanja talaca. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da samo čvrstom saradnjom mogu da se pobede korupcija, kriminal i terorizam.

Nebojša Stefanović je posle prikazane vežbe istakao da je trenutno najveći bezbednosni izazov u svetu borba protiv korupcije, kriminala i terorizma, naglasivši da ona nema alternativu, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Jedino zajedničkim naporima i čvrstom međusobnom saradnjom možemo efikasno da se suprotstavimo novim rizicima i pretnjama. Interes Srbije je da u tome sarađuje sa najvažnijim bezbednosnim činiocima, kako u regionu, tako i šire", rekao je Stefanović.

Na taj način, kako je objasnio ministar, Vlada Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova žele da obezbede stabilno i bezbedno okruženje za sve građane, jer "bez jake policije i spremnih pripadnika specijalnih službi nema ni jake države".

Ministar je istakao da je cilj MUP-a i jedan od najvažnijih prioriteta Vlade snažno suprotstavljanje svim vidovima kriminala, korupcije i terorizma i da je upravo zato negovanje i razvijanje saradnje sa internacionalnim partnerima "naše trajno opredeljenje".

Stefanović je poručio da će MUP davati svoj pun doprinos u borbi protiv terorizma koji je, kako kaže, globalna pretnja, a da će održavanje ovakvih seminara doprineti da međusobna saradnja bude još uspešnija, a region sigurniji i bezbedniji.

Pripadnici specijalnih jedinica održali su taktičko-pokaznu vežbu oslobađanja talaca koju je zarobila grupa naoružanih terorista.

Seminar je organizovala Specijalno antiteroristička jedinica MUP Srbije u saradnji sa programom Međunarodne pomoći u obuci i istragama, koja radi pri ambasadi SAD u Beogradu.

Ovogodišnji seminar šesti je od kako se od 2008. godine organizuje i na kojem je do sada učestvovalo oko 250 pripadnika specijalnih jedinica policije zemalja u regionu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.