Stefanović: Ne želimo da obnavljamo, već u miru napredujemo

Izvor: N1 televizija, 11.Nov.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ne želimo da obnavljamo, već u miru napredujemo

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Sterfanović izjavio je da "Srbija danas preduzima ogromne napore da bude garant mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, i danas kao i pre 100 godina odlučna je da bude odgovorno i uređeno društvo koje jača svoje pozicije u porodici evropskih naroda".

Stefanović je, u ime Vlade Srbije, predvodio centralnu državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu kod >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Spomenkosturnice branilaca Beograda.

"U ovom trenutku, kao i u Beogradu, i u svim glavnim geradovima država pobednica u Prvom svetskom ratu obeležava se Dan primirja. S nama su ovde i ambasadori onih zemalja koje nisu uvek bile na istoj strani. Drago mi je što su oni danas ovde kao dragi gosti. U znak pijeteta prema precima šaljemo poruku afirmacije saradnje, i očuvanja mjira i stabilnosti miru u svetu", rekao je Stefanović, uz poruku "živela Srbija".

"Obeležavanje ovog datuma je prilika da se svi zajedno posetimo ne samo tih herojskih podviga već koliko je visoka cena koji su naši preci platili da bi osvojili slobodu za sebe i svoju zemlju", ukazao je Stefanović.

"Sećanje na njih u našem narodu ne sme izbledeti iz mnoštva razloga, ali ponajviše kako i danas nikada ne bi zaboravili koliko je važno sačuvati mir" , dodao je on.

"Srbija je kraj do tada najvećeg oružanog sukoba u svetskoj istoriji dočekala o venčana ogromnom slavom ali sa velikim gubicima", rekao je Stefanović, i naveo procene da je Srbija izgubila 28 odsto stanovnistva.

"Nije slučajno ni što je Srbija baš cvet Natalijina Ramonda izabrana kao obeležje velike pobede, jer je njegova glavna karakteristika da čak i kada se potpuno osuši može potpuno ponovo živeti kada se zalije", istakao je Stefanovic.

"Zbog neverovatno izdržljivosti danas ga neretko zovu i cvet Feniks, a poput njega Srbija se oporavila i posle Prvog svetskog rata i kasnije se kroz istoriju brojnih stradanja", rekao je on.

"Ne želimo više da obnavljamo i gradimo ponovo, već želimo da u miru napredujemo i našoj zemlji gradimo bolju budućnost", rekao je Stefanović.

Počast poginulim ratnicima odali su i predstavnici Grada Beograda, diplomatskog kora medju kojima su bili ambasadori Velike Britanije, Francuske, Nemacke, Austrije, Rusije i delegacije EU.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Stefanović: Srbija garant mira i stabilnosti

Izvor: Danas, 11.Nov.2018

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Sterfanović izjavio je danas da "Srbija danas preduzima ogromne napore da bude garant mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, i danas kao i pre 100 godina dlučna je da bude odgovorno i uređeno društvo koje jača svoje pozicije u porodici...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.