Staljin je na slobodi

Izvor: B92, 12.Avg.2022, 17:48

Staljin je na slobodi

Lider protesta na Šri Lanki Josif Staljin, koji je uhapšen 3. avgusta, pušten je nakon plaćanja kaucije.

Po puštanju na slobodu u ponedeljak 8. avgusta, Staljin je rekao novinarima da će se protesti Aragalaje (borbe) predvođeni mladima Šri Lanke nastaviti protiv onoga što je nazvao supresivnim akcijama vlade predsednika Ranila Vikremesingea.

"Mnogi demonstranti i sindikalisti su uhapšeni koristeći njihove selfije snimljene u kući predsednika i u kabinetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijera kao dokaz", rekao je on.

Tim od preko 25 policajaca je uhapsio Staljina u njegovoj kancelariji u Kolombu 3. avgusta i zadržan je u policijskoj stanici Fort. Vlasti tvrde da je njegovo hapšenje posledica protesta održanog u maju 2022. u okviru kršenja sudskog naloga.

Staljinovo hapšenje osudili su predstavnici protestnog pokreta i organizacija poput Pokreta slobodnih medija.

22 miliona ljudi na Šri Lanki pretrpelo je mesece sa dugim nestancima struje, rekordnom inflacijom i nestašicom hrane, goriva i benzina.

Demonstranti su okrivili bivšeg predsednika Mahindu Radžapaksu za loše upravljanje finansijama nacije, a gnev javnosti je tinjao mesecima pre masovnih demonstracija koje su dovele do njegovog smenjivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.