Šta je izgradnja spram priključka

Izvor: RTS, 18.Dec.2013, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je izgradnja spram priključka

Za investitore građevinskih objekata nije dovoljno da poštuju sve propise, plate komunalne troškove i završe objekat na vreme, da bi dobili priključak na struju. Procedura je veoma koplikovana, a neophodan je i zaključak Vlade Republike Srbije koji, ukoliko ne stigne blagovremeno, ugrožava posao investitora.

Ako ste investitor, poštujete sve propise, platite sve komunalne  troškove, čak i kad završite objekat pre roka, nećete moći da se priključite na struju bez zaključka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade Republike Srbije, što se i desilo investitoru iz Niša.

Po Zakonu o javnoj svojini vlasnik svih energetskih objekata i trafo-stanica nije Distribucija već Republička direkcija za imovinu.

Od Direkcije i Ministarstva energetike nismo dobili odgovor kako se problem koji je ugrozio niške investitore, rešava u drugim gradovima.

Procedura za priključak veoma je komplikovana, saglasni su u "Jugoistoku", preduzeću koje pokriva šest elektrodistribucija na jugu Srbije.

Investitor Saša Krstić je, za zgradu koju je gradilo njegovo preduzeće, iz niške Elektrodistribucije dobio odobrenje za priključak još pre pet meseci. To nije bilo dovoljno, pa je toliko trajalo i dopisivanje sa raznim republičkim organima.

Osim za takozvano lobiranje, lokalna samouprava u ovoj oblasti nema nikakvih ingerencija, pa zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković upozorava na ove nelogičnosti.

Pre nekoliko dana, na obližnjoj trafo-stanici postavljen je jači transformator. Zgrada će, nada se investitor, koji je za rekonstrukciju trafoa platio oko milion dinara, dobiti struju do 31. decembra, kako je obećano budućim stanarima.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.