Srpski komadiri KPS pred suspenzijom

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski komadiri KPS pred suspenzijom

Komandiri policijskih stanica u gradovima na severu Kosova i Metohije nisu se danas pojavili na novim radnim mestima, na koja ih je rasporedio direktor Kosovske policije Rešat Malići u okviru takozvane rotacije. Ukoliko se srpski komaniri ne povinuju naređenju Malićija preti im suspenzija.

Portparol KPS-a u Kosovskoj Mitrovici Besim Hoti izjavio je Beti da od komandira nije stigao odgovor da li prihvataju ili ne rotaciju na nova radna mesta, a kakve će mere protiv njih biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << preduzete odlučiće direktor policije Rešat Malići. Hoti je precizirao da je proces premeštaja trebalo da se završi tokom današnjeg dana ali da se to nije dogodilo.

Hoti je dodao da je komandir severne policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici Bratislav Kragović raspoređen na administrativni prelaz Jarinje, Nenad Đurić iz Zvečana u policijsku stanicu u Leposaviću, Dragan Stefanović iz Leposavića u severnu policijsku stanicu Kosovska Mitrovica, a Dražo Božović iz Zubinog Potoka u Regionalni štab policije u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi je rekao da će komandiri severnih policijskih stanica u slučaju da ne izvrše naređenje biti suspendovani, a na njihovo mesto biće postavljeni drugi ljudi. KPS je najavila i smene komandira policije na administrativnim prelazima kod Jarinja i Brnjaka u blizini Leposavića, odnosno Zubinog Potoka na severu Kosova.

Komandiri policijskih stanica na severu Kosova potvrdili su da su pre nedelju dana dobili rešenja za premeštaj, ali da ne nameravaju da napuste svoja radna mesta i odu na nove dužnosti.

Podršku za svoje stavove komandiri policijskih stanica dobili su od rukovostava lokalnih samouprava i građana sa severa Kosmeta, kao i od ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića, koji je rekao da bez saglasnosti lokalne samouprave i legalno izabranih predsednika opština ne može biti ni smene u lokalnim policijskim stanicama.

KPS je ranije objasnila da je rotacija komandira policijskih stanica na severu naređena zarad postizanja boljih rezultata policije, a najavljena je istovremena reorganizacija policije u drugim delovima pokrajine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.