Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni iz pritvora

Izvor: B92, 05.Avg.2020, 12:03

Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni iz pritvora

Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni su danas da se brane sa slobode nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je u izjavi za Tanjug da su Nogo i Radojčić saslušani povodom krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja u pokušaju.

Nakon toga je tužilaštvo donelo rešenje kojim se ukida rešenje o njihovom zadržavanju (do 48 sati) od 3. avgusta.

Njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvojica su bili (zadržani) uhapšeni u ponedeljak Sarajevskoj ulici, neposredno pred formiranje novog saziva Palamenta, pošto je Nogo prethodno najavio da će nove poslanike gađati iz pejntbol puške.

Protiv Noga se vodi i postupak povodom nereda na nedavnim protestima u Beogradu, gde se sumnjiči da je bio kolovođa grupe koja je vršila nasilje.

Podsetimo, policija je u centru Beograda zaustavila automobil nekadašnjeg poslanika Srđana Noga, koji se zaputio ka Narodnoj skupštini u ponedeljak, kada se održavala konstitutivna sednica Skupštine Srbije.

Nogo je zatečen sa gepekom krcatim kesa sa pejntbol puškama, praćkama i pirotehničkim sredstvima.

Ispred republičkog zdanja zatečeno i nekoliko njegovih pristalica sa praćkama.

Nogo je još pre nedelju dana najavio da neće dozvoliti konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu i iz pejntbol-pušaka pucaju na buduće poslanike.

Kako je tada najavio, već su naručene puške za pejntbol iz kojih će se pucati i koje mogu da dobace oko 200-300 metara, baklje, topovski udari i rakete za vatromet, kojima će opozicija gađati buduće poslanike u novom sazivu srpskog parlamenta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nogo i Radojičić pušteni da se brane sa slobode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2020

Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni su danas da se brane sa slobode nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje nije tražilo od suda da im odredi pritvor...Portparol tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je u izjavi za Tanjug da su Nogo i Radojčić saslušani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SRĐAN NOGO I ZORAN RADOJIČIĆ PUŠTENI IZ PRITVORA: Nakon saslušanja tužilaštvo ukinulo rešenje o zadržavanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020

Njih dvojica su uhapšeni u ponedeljak...Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić saslušani su jutros u Višem tužilaštvu u Beogradu, zbog sumnje da su pozivali na nasilno rušenje ustavnog uređenja...Nakon toga tužilaštvo je ukinulo rešenje o policijsko zadržavanju i oni su pušteni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.