Spartakova nagrada kajakašu Novakoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spartakova nagrada kajakašu Novakoviću

NOVI SAD -

Evropski šampion u kajaku i sedmoplasirani na Olimpijskim igrama u Londonu Marko Novaković dobitnik je najvećeg godišnjeg priznanja u oblasti sporta u Vojvodini - nagrade "Jovan Mikić Spartak".

Novakoviću, članu Kajak kluba Bečej, "Spartakova nagrada" je uručena danas na svečanosti u hotelu "Norcev" na Fruškoj gori, a dodeli tog vrednog priznanja prisustvovali su, između ostalih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrajinski sekretar za sport i omladinu Marinika Čobanu, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica i predsednik skupštine Sportskog saveza Vojvodine Milorad Stanulov.

U kategoriji vrhunsko sportsko dostignuće "Spartakovu nagradu" za 2012. godinu dobio je kik-bokser, višestruki svetski i evropski šampion Nenad Pagonis, dok je ista nagrada za životno delo pripala legendarnom džudisti, prvom osvajaču olimpijske medalje u džudou za našu zemlju Slavku Obadovu.

Karate sudija iz Zrenjanina Milan Kovačević laureat je u kategoriji sportskih sudija.

Trener u Klubu dizanja tegova Spartak iz Subotice, Stipan Vert, dobitnik je "Spartakove nagrade" u konkurenciji sportskih trenera, Sportski savez Grada Sombora nagrađen je u kategoriji sportskih organizacija, a bivši pokrajinski sekretar za sport i omladinu, aktuelni gradonačelnik Subotice Modest Dulić, dobitnik je ove prestižne nagrade u kategoriji sportskih radnika.

Ove godine po prvi put je nagradu u kategoriji sponzori - donatori sporta dobio jedan privatnik, Milan Popović iz Vršca, koji je uložio velika lična sredstva u izgradnju sportskih terena u Vršcu, a spasio je od gašenja i istoimeni košarkaški klub.

Nagrada "Jovan Mikić Spartak" dodeljuje se od 1967. godine, a do sada je, pored ovogodišnjih laureata, dobilo 882 sportista i sportskih radnika i organizacija. Ove godine je, da bi se pojačao značaj nagrade, po prvi put dodeljena samo po jedna nagrada po kategoriji i sa tom praksom će biti nastavljeno i u budućnosti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novakoviću nagrada Spartak

Izvor: B92, 28.Nov.2012

Srpski olimpijski kajakaš Marko Novaković dobio je nagradu "Jovan Mikić Spartak" za najboljeg sportistu Vojvodine u pojedinačnoj konkurenciji...Novaković, koji je član kajak i kanu kluba Bečej, bio je učesnik finalne trke na Olimpijskim igrama u Londonu i osvajač zlatne medalje na Evropskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.