Snažan protest Poljske... Zbog Zelenskog

Izvor: B92, 20.Sep.2023, 16:57

Snažan protest Poljske... Zbog Zelenskog

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske pozvalo je danas ukrajinskog ambasadora zbog komentara predsednika Volodimira Zelenski na Generalnoj skupštini UN.

"Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Pavel Jablonski preneo je snažan protest poljske strane protiv izjava koje je juče izneo predsednik Volodimir Zelenski na Generalnoj skupštini UN navodeći da su neke zemlje EU glumile solidarnost indirektno podržavajući Rusiju", saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Poljske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Navodi se da je Jablonski takođe rekao ambasadoru Vasilu Zvariču da pritisak na Poljsku u multilateralnim forumima ili slanje pritužbi međunarodnim sudovima "nisu odgovarajuće metode rešavanja sporova između dve zemlje", prenosi Rojters.

Zelenski je u svom obraćanju u Ujedinjenim nacijama rekao da Kijev "vredno radi da se očuvaju kopneni putevi za izvoz žita" i da je "političko pozorište" oko uvoza žitarica samo pomoglo zvaničnoj Moskvi.

Insistirajući na potrebi da zaštite domaća tržišta, Poljska, Slovačka i Mađarska su u petak objavile sopstvene limite na uvoz ukrajinskog žita neposredno nakon što je Evropska komisija odlučila da ne proširi zabranu uvoza na pet istočnoevropskih zemalja članica Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.