Izvor: Blic, 05.Dec.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrzavanje zbog duga

Zvornik - U ponedeljak u 13 časova Zvornik će ostati bez grejanja jer će preduzeće „BH" gas obustaviti isporuku gasa za gradsku toplanu, ukoliko do tada „Zvornik stan" ne uplati bar trećinu od 2,2 miliona KM, koliko duguje za isporučeni gas.

Dug za oktobar i novembar iznosi oko 800.000 KM, a za ova dva meseca korisnici grejanja u Zvorniku su platili samo 80.000 KM. Direktor „Zvornik stana" Petko Jokić apelovao je na potrošače da odmah plate račune jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će u protivnom bez grejanja ostati 1.860 stanova, 330 poslovnih prostora i 550 direktnih korisnika gasa.

- Dobili smo poslednje upozorenje da će isporuka gasa biti obustavljena ako do ponedeljka ne izmirimo dug iz poslednja dva meseca, a da bismo to učinili, potrošači treba da za zaostale račune plate oko 720.000 KM - rekao je Jokić. On je dodao da je u oktobru i novembru naplativost drastično opala. Direktor „Zvornik stana" je demantovao primedbe građana da su radijatori poslednih meseci mlaki, a grejanje loše.

U Zvorniku se grejanje plaća na period od šest meseci, a nedavno je ova usluga pojeftinila oko 20 odsto.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović obećao je da će danas otići u Sarajevo kako bi prolongirao isključenje, ali da ubuduće neće ni pokušavati ako građani ne budu plaćali račune.

Mazut umesto gasa

Petko Jokić, direktor „Zvornik stana", rekao je da ukoliko isporuka gasa bude obustavljena, postoji mogućnost da se pređe na grejanje mazutom, ali je naglasio da time problem neće biti rešen.

- Dve kotlarnice u gradu mogu da rade na mazut, ali treća nije osposobljena za to. Mazut je skuplji od gasa i ako građani ne budu plaćali grejanje, nećemo moći da plaćamo ni mazut, tako da se ova agonija može samo produžiti za još mesec dana i onda ćemo opet ostati bez grejanja - rekao je Jokić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.