Smenjen Valerij Zalužni?

Izvor: B92, 29.Jan.2024, 19:14

Smenjen Valerij Zalužni?

Valerij Zalužni navodno je smenjen sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, javljaju ukrajinski mediji.

Vest o smeni proširila se na društvenim mrežama.

Za sada nema zvaničnih informacija.

Kako navode RIA novosti, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio je Valerija Zalužnog, glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, sa funkcije, a ovu informaciju na svom nalogu na Instagramu objavio je bivši poslanik Vrhovne rade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine Borislav Bereza.

"Moji izvori iz kabineta predsednika javili su da je Zalužni razrešen dužnosti vrhovnog komandanta", rekao je on.

Kako prenosi portal "Informator", postoji mogućnost da je nalog bivšeg poslanika, Borislava Bereza hakovan ili da je preneta pogrešna informacija.

Podsetimo, mediji su još u novembru prošle godine pisali o sukobu između Zalužnog i Zelenskog, pa se danima polemisalo o mogućoj smeni Zalužnog.

Čak je i sam Zalužni demantovao navode ukrajinskog predsednika o mobilizaciji. Naime, Zelenski je izjavio da je zatražena mobilizacija pola miliona ljudi, dok je Zalužni kazao da to nije tačno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SMENJEN VALERIJ ZALUŽNI?! Bivši narodni poslanik podelio šokantnu informaciju iz Ukrajine: Zvaničnici se još nisu oglasili

Izvor: Blic, 29.Jan.2024

Bivši narodni poslanik Ukrajine je preneo da je Valerij Zalužni, navodno smenjen sa pozicije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, prenosi portal "Strana", ali još uvek nema zvanične potvrde.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.