Slaninijada - četiri dana da omastiš brk

Izvor: Mondo, 26.Feb.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaninijada - četiri dana da "omastiš brk"

Tačno u podne, 28. februara, u Kačarevu počinje Slaninijada. Ljubitelji ovog specijaliteta od mesa imaće četiri dana da "omaste brk" i zabave se.

Očekuje se da će u hali i na centralnom seoskom trgu, slaninu i prerađevine od mesa izložiti oko 300 izlagača na preko 3.000 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog prostora.

Slaninijada je tradicionalna privredno-turistička manifestacija zasnovana na proizvodima od svinjskog mesa. Reprezentuje tradicionalne gastronomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << običaje i kuhinju stanovništva južnog Banata.

Program Festivala se deli je ranovrstan. Osim takmičenja za najbolju slaninu, domaću i industrijsku, posetioci mogu po cenama nižim i za 20 odsto od redovnih, da kupe slaninu i razne druge proizvode od mesa.

Osim toga, biće organizovano i takmičenje u kuvanju slaninarskog paprikaša, topljenju slanine, pravljenju slaninarskog pasulja, ali i izbor za mis i mistera Slaninijade.

Biće prikazana i neka zaboravljena tradicionalna jela, kasapskih veština pravljenja kobasice i topljenja čvaraka, gde će posetioci pored degustacije i mogućnosti kupovine moći i da vide sam čin pravljenja tih proizvoda.

Svakoga dana na pozornici slaninijade održavaće se bogat kultrno-umetnički program, koji će svojom raznolikošću zaokružiti bogatstvo ponude cele manifestacije, kaže organizator i poručuje: slanina se topi kada se mora, a jede se uvek.

Dobrodošli u najmasnije selo na planeti!

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.