Siniša Pavić − hroničar srpskog društva

Izvor: Studnel.com, 22.Jan.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Pavić − hroničar srpskog društva

Rođen je u Sinju, u Hrvatskoj, a u Beograd se preselio 1938. godine. Završio je Pravni fakultet 1956. godine, a dve godine kasnije oženio se Ljiljanom. Prvi roman koji je napisao je Višnja na Tašmajdanu. Kasnije je snimljen i film po ovom romanu. Drugi roman Vruć vetar takođe je bio osnova za snimanje istoimene serije. Glavni junak u ovoj seriji je Šurda, koga glumi Ljubiša Samardžić. On predstavlja pravog južnjaka, koji radi u berbernici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << zatim odlazi u beli svet trbuhom za kruhom i ponovo se vraća u Jugoslaviju. Godine 1987. počinje emitovanje serije Bolji život. Protagonisti su članovi petočlane beogradske porodice Popadić (muž, žena, dva sina i kćerka). Oni se bore sa svakodnevnim problemima u društvu. U ulozi glavnog junaka Dragiše Popadića je Marko Nikolić. Njegovu suprugu Emiliju glumi Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu Boris Komnenić, mlađeg sina Bobu Dragan Bjelogrlić, dok je kćerka Violeta Lidija Vukićević.
Nakon ove serije veliku popularnost stiču i serije Srećni ljudi, Porodično blago, Stižu dolari, Bela lađa. Glavni glumci u seriji Srećni ljudi su članovi porodice Golubović. U vreme sankcija i teškog života, porodica se suočava sa problemima svakog dana. Prinuđeni su da se snađu na svoj način. Pavić je i pisac scenarija za filmove: Otpisani, Avanture Borivoja Šurdilovića, Laf u srcu, Čudo neviđeno, Moljac, Nema problema, Poltron, Tajna porodičnog blaga, Tesna koža. U svojim filmovima i serijama prikazuje kako bi Srbi voleli da žive i kako zapravo žive. Nesvakidašnje sudbine, interesantna dešavanja u datom trenutku i živopisni likovi koje igraju najbolji domaći glumci, skoro tri decenije čine njegove serije gledanim i vanvremenski popularnim.
Izvori: kosutnjakfilm.rs, elektrobeton.net.

na danasnji dansinisa pavicscenaristabiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.