Severna Koreja odlučila: Proterujemo ga

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 14:09

Severna Koreja odlučila: Proterujemo ga

Severna Koreja je odlučila da protera američkog vojnika Trevisa Kinga, za koga je ranije saopšteno da je priznao da je ilegalno ušao u tu zemlju.

U završnom izveštaju istrage o Kingovom ilegalnom ulasku u Severnu Koreju u julu ove godine, navodi se da je King rekao da je bio ogorčen zbog nehumanog postupanja i rasne diskriminacije u redovima američke vojske, prenosi Rojters nav ode severnokorejske državne agencije KCNA.

"Trevis King je priznao da je odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dođe u Severnu Koreju jer se loše osećao zbog neljudskog maltretiranja i rasne diskriminacije u američkoj vojsci", izjavio je ranije zvaničnik Pjongjanga za Korejsku centralnu novinsku agenciju.

U izveštaju severnokorejske državne novinske agencije ne precizira se gde će King biti prognan, iako je Severna Koreja ranije, u svojim početnim istražnim radnjama, konstatovala da je King želeo utočište isključivo u Severnoj Koreji.

Pre nego što je prešao severnokorejsku granicu, King je odslužio dva meseca u zatvoru u Južnoj Koreji zbog optužbi za napad, a pušten je 10. jula.

Nakon toga je trebalo da odleti u SAD kako bi se suočio sa disciplinskim postupkom, ali je uspeo da pobegne sa aerodroma.

King je specijalista za izviđanje koji je bio u vojsci od januara 2021. godine, a u Južnu Koreju je došao u okviru rotacije američkih trupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.