Selaković: Vlada od 15 članova

Izvor: Press, 26.Jul.2013, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Vlada od 15 članova

"Dinkić je u ime URS predložio da vlada bude manja i što operativnija, sa najviše 15 članova. Manja vlada omogućila bi i manje troškove i brže rešavanje nagomilanih problema. U takvoj vladi bi i URS imali jednog člana manje, odnosno dva umesto tri ministra, a isto bi važilo i za sve ostale koalicione partnere", izjavio je Tanjugu portparol URS Marko Selaković.

Seleković je, sumirajući rezultate jučerašnjeg sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije, precizirao da je Dinkić, takođe, predložio da u svim resorima koji su ključni za dalji napredak Srbije, partneri zajednički učestvuju u radu i što neposrednije preuzmu odgovornost za rešavanje problema.

URS, naime, predlaže da se takav novi timski rad uvede u resorima finansija i privrede, poljoprivrede, energetike, saobraćaja, građevinarstva, telekomunikacija, rada, zapošljavanja, socijalne zaštite i evropskih integracija.

"Uvereni smo da bi ovo omogućilo suštinske promene i poboljšanja u radu vlade, jer bi bio brži, efikasniji, homogeniji i daleko odgovorniji, a u korist građana u svim regionima Srbije", rekao je Selaković.

URS se, dakle, kako je objasnio, zalažu za ozbiljnu rekonstrukciju vlade, koja bi obezbedila jači timski rad, dovela do eliminisanja nepotrebnih troškova i povećala efikasnost u sprovođenju ambicioznijih ciljeva, kako bi ispunila očekivanja koja građani pred nju postavljaju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.