Selaković: Očekujem izbore i u Vojvodini

Izvor: RTS, 17.Mar.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Očekujem izbore i u Vojvodini

Uveren sam da će posle ubedljive pobede SNS-a na parlamentarnim izborima, uskoro biti održani i pokrajinski izbori, rekao za RTS potpredsednik naprednjaka Nikola Selaković. Selaković očekuje da će nova vlada biti formirana do 1. maja.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković uveren je da će posle ubedljive pobede te stranke na parlamentarnim izborima, uskoro biti održani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i izbori za parlament Vojvodine.

"Ovi republički izbori u našoj severnoj pokrajini pokazali su sasvim drugačiju izbornu volju građana i samo onaj ko nema apsolutno nikakvog političkog sluha može da ignoriše takav rezultat", rekao je Selaković gostujući u dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, izbori u Vojvodini biti održani "u doglednom i razumnom roku" i dodao da ne vidi razlog da više bilo ko ignoriše "nepostojanje legitimiteta".

Govoreći o formiranju nove vlade, Selaković je rekao da veruje da će ona biti formirana do 1. maja ali da je od toga važnije da se postigne konsenzus oko važnih stvari koje treba uraditi.

"SNS sada ima potrebnu većinu i da sam formira Vladu, ali da je potrebno da se ostvari saglasnost oko važnih stvari koje treba uraditi, jer u Srbiji 'nije bilo temeljnih i suštinskih reformi četvrt veka'", naglasio je Selaković.

Na pitanje o mogućim postizbornim koalicijama, Selaković nije rekao sa kim će SNS prvo razgovarati, ali je podsetio na izjavu Aleksandra Vučića da su toj stranci bitni programi.

"Desio se pozitivan potres na političkoj sceni Srbije, nešto što je prestrukturiralo sve snage. To je razlog što je naš predsednik rekao, razgovaraćemo o programu i o planu puta kojim Srbija treba da ide", rekao je Selaković.

Naprednjake, podsetio je Selaković, deli samo osam skupštinskih mesta do dvotrećinske većine koja je potrebna i za promenu Ustavu.

Istakao je da SNS sam može da formira vladu, ali da je za neke promene potreban širi konsenzus i podrška nekih drugih stranaka.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sledeći izbori u Vojvodini?

Izvor: B92, 17.Mar.2014

Beograd -- Nikola Selaković rekao da veruje da će posle ubedljive pobede SNS na parlamentarnim izborima, uskoro biti održani i izbori za parlament Vojvodine..."Ovi republički izbori u našoj severnoj pokrajini pokazali su sasvim drugačiju izbornu volju građana i samo onaj ko nema apsolutno nikakvog...

Nastavak na B92...

Selaković: Očekujem izbore i u Vojvodini

Izvor: Politika, 17.Mar.2014

BEOGRAD – Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nikola Selaković izrazio je uverenje da će posle ubedljive pobede te stranke na parlamentarnim izborima, uskoro biti održani i izbori za parlament Vojvodine...„Ovi republički izbori u našoj severnoj pokrajini pokazali su sasvim...

Nastavak na Politika...

Selaković: Očekujem izbore i u Vojvodini

Izvor: RTS, 17.Mar.2014

Uveren sam da će posle ubedljive pobede SNS-a na parlamentarnim izborima, uskoro biti održani i pokrajinski izbori, rekao za RTS potpredsednik naprednjaka Nikola Selaković. Očekuje da će nova vlada biti formirana do 1. maja...Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković uveren je da će...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.