Sedam nezaboravnih dana odmora

Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam nezaboravnih dana odmora

Poslednjih pet godina Dnevni boravak „RO - DE“ pruža podršku ne samo osobama sa teškoćama u intelektualnom razvoju, već čitavim porodicama. Proteklih sedam dana korisnici su proveli u Centru zdravlja „Izvor“ u Stojniku.

- Od kako postoje „RO - DE" mi smo pokrenuli program „Škole života" sa ciljem da se osobe sa teškoćama u intelektualnom razvoju što više osamostale i uz podršku grupe prevaziđu probleme na koje nailaze. Do sad su obilazili dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesta u Srbiji, a za većinu je to bio prvi put da na put kreću bez roditelja - kaže Dobrila Spirovski, osnivač i predsednik Udruženja „RO - DE" napominjući da su putovanja postala tradicija ali i nešto čemu se svi oni najviše raduju.

Centar „Izvor" nalazi se na 45 kilometara od Beograda, između Avale i Kosmaja, a namenjen je onima koji se nalaze u fazi lečenja od svih vrsta psiho - somatskih bolesti. Iz tog razloga se tim opredelio za ovo mesto, a ono što je ovaj odmor činio drugačijim je što su zahvaljujući razumevanju zaposlenih i korisnici bili i radno angažovani. Bilo im je dozvoljeno sa postavljaju stolove, što je za njih predstavljalo veliko zadovoljstvo.

- Bitno je se osete korisnim članovima društva i da drugima pokažu koliko umeju. Oni uvek žele da rade i zato smo jako zahvalni što im je pored uživanja u bazenu, sunčanja i sportskih aktivnosti, pružena prilika da rade - navodi Dobrila Spirovski, napominjući da se nadaju ponovnom odlasku u Centar „Izvor" jer je boravak tamo prijao svim korisnicima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.