Savez za Srbiju za petak najavio blokadu RTS-a

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju za petak najavio blokadu RTS-a

Savez za Srbiju najavio je da će u petak blokirati sve ulaze u zgradu RTS-a od 12 do 20 sati, jer su nezadovoljni izveštavanjem Javnog servisa.
Predsedavajući SzS-a Vuk Jeremić rekao je na konferenciji za medije da je to i "upozorenje i apel časnim ljudima na RTS-u, da počnu da se profesionalno bave svojim poslom".
To za njih, kako je rekao, znači da "intervjuišu Aleksandra Obradovića iz Krušika, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mariju Lukić koji vodi sudski spor protiv bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke ili sa novinarom Milanom Jovanovićem iz Grocke".
Jeremić je rekao da je skup prijavljen policiji, a da nisu dobili dozvolu, sa obrazloženjem da ga nisu prijavili na vreme, pet dana pre održavanja.
Na pitanje nije li to pritisak na medije, Jeremić je rekao da će tamo biti kao "građani koji se osećaju uskraćeno za informacije".
Upitan o jučerašnjem sastanaku u Evropskom parlmentu (EP) i navodima medija da je govorio pred polupraznom salom, predsednik SSP-a Dragan Đilas rekao je da su tako izvestili Pink, Kurir, Alo, i tvrdi da je u sali EP bilo oko 70 ljudi.
Ponovio je da ne postoji nikakva mogućnost da SzS učestvuje na izborima sledeće godine, a na pitanje zašto se sastaju sa predstavnicima EP, rekao je da ih oni pozivaju svaki put kada dođu u Srbiju, a da se SzS odaziva tim pozivima.
Na pitanje o vezama sa narko dilerima, Đilas je rekao da su o tome on i Boško Obradović već izdali saopštenje, u kojem su odbacili te navode.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reagovanja povodom najave blokade RTS-a

Izvor: RTS, 12.Dec.2019

Najava Saveza za Srbiju da će u petak blokirati Radio-televiziju Srbije izazvala je brojne reakcije javnosti. . Savez za Srbiju najavio je ranije danas da će u petak blokirati sve ulaze u zgradu RTS-a od 12 do 20 sati,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.