Izvor: B92, 20.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Tadić-Koštunica-Dinkić

Beograd -- Sinoć održan prvi tajni sastanak Borisa Tadića, Vojislava Koštunice i Mlađana Dinkića, saznaje B92. Tadićev kabinet demantuje.

To je prvi susret sva tri lidera od početka pregovora. Kako saznajemo, na sastanku nije bilo reči o podeli resora, već su lideri stranaka koji bi trebalo da formiraju novu vladu razgovarali o potrebi da se vlada formira što pre, kao i o eventualnim posledicama ukoliko vladu ne formiraju DS, DSS i G17.

Ovaj sastanak, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogobrojnih međusobnih optužbi stranaka trebalo bi da znači uspostavljanje poverenja između opcija koje treba da formiraju buduću vladu.

Ostale detalje sa sastanka nije bilo moguće saznati jer su lideri odlučili da vrate međusobno poverenje. Kako saznajemo, tri lidera su se dogovorila da o sastanku ne obaveste javnost sve dok ne bude postignut dogovor. Inače, sastanak je održan u velikoj tajnosti i sve je učinjeno da se ne otkrije.

Potvrdu o sastanku prenosi i sutrašnje izdanje lista Politika.

Kabinet, DS i DSS: Nije bilo sastanka

U međuvremenu, posle objavljivanja ove informacije u vestima B92 u 16 sati, stranke su se međusobno proveravale i optuživale ko je izvor B92, a neke su odlučile i da demantuju.

Pres služba predsednika Srbije demantovala je danas da je sinoć održan tajni sastanak. Tadić od sinoć boravi u Ohridu, gde prisustvuje samitu šefova država jugoistočne Evrope pod nazivom "Dugoročna energetska stabilnost - preduslov za ekonomski razvoj".

DS i DSS takođe su demantovale da je sinoć održan susret lidera. Demokratska stranaka u saopštenju navodi da, "u vezi sa nedoumicama koje su se pojavile u nekim medijima", sinoć nije održan sastanak lidera Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i stranke G17 plus.

Vest da su se sastali Tadić, Koštunica i Dinkić demantovao je i DSS. Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je za agenciju Beta da sastanak lidera tri stranke sinoć nije održan i da će ta stranka obavestiti javnost kada do sastanka dodje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.