Saša Janković gost Novog dana

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Janković gost Novog dana

Pokret slobodnih građana, Zelena ekološka partija - Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija formirali su 21. avgusta "Građanski blok 381" na čijem čelu je lider PSG Saša Janković.

Kao glavni ciljevi za koje će se taj opozicioni blok zalagati navedeni su sloboda i pravda kroz sistem demokratskih institucija, Srbija u Evropskoj uniji okrenuta Zapadu, zalaganje za tržišnu ekonomiju sa snažnom socijalnom politikom i stvaranje ekološke države >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i društva tolerancije i napretka. Da li te ciljeve može sam da ostvari i koga vidi kao partnera za saradnju od stranaka u opoziciji, ovoga jutra pitamo Sašu Jankovića, lidera Građanskog bloka 381.

Štampu ovog jutra listamo sa novinarom Zoranom Panovićem.

U Narodnom muzeju u Beogradu prošle nedelje je počeo ciklus tematskih vođenja kroz postavku. Prvo tematsko vođenje bilo je posvećeno muškim i ženskim portretima srpskog slikarstva 19. veka. Svakog četvrtka kustosi Narodnog muzeja i gostujući predavači izborom zanimljivih tema, posetioce će upoznavati sa jednim delom postavke. Šta je tema današnjeg vođenja saznaćemo od naše reporterke Nede Kurjački.

Povodom obeležavanja stogodišnjice rođenja Nelsona Mandele, prošle nedelje u Beogradu je promovisano englesko izdanje knjige "Mandelin kod", autorke Vesne Jugović de Vinča. Poslednji intervju Mandela je dao upravo Vesni de Vinči, koja je ovu specifičnu biografiju napisalala inspirisana poslednjim novinarskim susretom sa Madibom. Ona je naša gošća ovog jutra

Udruženje Fulbrajtovih stipendista Srbije dodelilo je nagradu za profesionalnu izvrsnost Predvodnik/Predvodnica 2018. sociološkinji dr Marini Hjuson (Blagojević), naučnoj savetnici u Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja u Beogradu. Nagrada Predvodnik- Predvodnica 2018 ustanovljena je sa ciljem afirmacije izvrsnosti u razvoju nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije, kao i promocije pozitivnih društvenih promena . Marina Hjuson je naša gošća a sa nama je i Tanja Popovicki – predsednica Udruženja Fulbrajtovih stipendista.

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje. Namenjen je svima koji žele da se zabave, a uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju. Sve se ovo dešava 22. septembra na Paliću, a detalje ima Anja Zelić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.