Saradnja Trkulje i Ghostpoeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Trkulje i Ghostpoeta

Eksit festival i Britanski savet povezaće muziku Balkana i sveta.

Prva stanica u kojoj je počeo projekat u regiji je Novi Sad.

Britanski muzičar Ghostpoet i srpski muzičar Slobodan Trkulja koji predvodi orkestar Balkanopolis, sreli su se danas na Dunavskom keju, označivši početak jedinstvenog muzičkog iskustva koje će nastati na internetu.

Biće to uzbudljivo putovanje kroz muziku snimljenu u 8 gradova, koju će komponovati 12 lokalnih izvođača koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se nikada ranije nisu sreli. U tom globalnom projektu nastaće semplovi i video materijal, a zajednička platforma će otkriti blaga koja Balkan čine jedinstvenim.

"Kada su mi predložili da učestvujem u tom projektu, pomislio sam da je to odlična ideja, pre svega zato što ovde do sada nisam nikada bio, a takođe je i odlična prilika da stvaram muziku iz ovog dela sveta, tako da sam veoma zainteresovan i uzbuđen zbog svega. Lepo je vreme, grad je prelep, vaši umetnici su odlični, atmosfera je uzbudljiva. Ovo je prvi dan snimanja, ide veoma glatko. Izuzetno je bitno da ljudi iz celog sveta čuju vašu muziku, a ovo je sjajna šansa za to", kaže Obaro Ejimiwe Ghostpoet, muzičar.

Interaktivna platforma će omogućiti da svako na svom računaru ili mobilnom telefonu napravi muzički video miks Balkana i podeli ga svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Nakon velikog uspeha projekta "Mix the City" u Tel Avivu i Istambulu, balkanske ritmove otvoriće violinski ključevi u Banjaluci, Beogradu, Budvi, Prištini, Sarajevu, Skoplju i Tirani. A da Novi Sad bude početna stanica tog muzičkog spektakla, pored Egzita, zaslužan je Britanski savet koji 75 godina povezuje ljude iz Velike Britanije sa preko 100 država sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.