Sajam studenata američkih koledža

Izvor: iacbg.org, 14.Nov.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam studenata američkih koledža

Novembar je mesec kada odlučujete, ali i kada se najviše informišete o daljim koracima na kraće i na duže staze kada je u pitanju obrazovanje u Americi.

Ako pravite liste koledža i univerziteta na koje želite da se upišete, sada je ključno vreme da ih kompletno istražite pre prijave preko Common App i drugih sistema.

Kada razmatrate studiranje u Americi i ulazite u proces tek sledeće godine, ovaj mesec je kao stvoren da se iskoriste sve mogućnosti da saznate više o institucijama za visoko obrazovanje u Americi i na drugim lokacijama širom sveta koje bi mogle da vam budu od interesa. Jedna od takvih prilika je naš redovni Alumni sajam, odnosno Sajam studenata američkih koledža i univerziteta, koji održavamo u okviru Nedelje međunarodnog obrazovanja.

--- Najnoviji podatak: Na obrazovnim institucijama u Americi ove jeseni boravi 1,079 domaćih studenata, što je porast u odnosu na prošlogodišnjih 1,055 akademaca. Broj studenata na osnovnim studijama je neznatno opao, 1,7 odsto, ali je zato porastao broj studenata na master i doktorskim studijama - čitavih 5,4 odsto. Najpopularnije savezne države su i dalje Njujork, Kalifornija, Florida, Masačusets i Pensilvanija. Ostale podatke objavićemo na našim stranicama danas i sutra. ---

Alumni sajam je, ukratko rečeno, događaj na kojem vam nekadašnji studenti sa američkih koledža i univerziteta uživo odgovaraju na pitanja o institucijama na kojima su dobili diplome osnovnih ili postdiplomskih studija, o životu i radu u Americi, o ljudima i svemu drugom što bi želeli da znate o studiranju u Americi. Naravno, svesni smo da je individualno iskustvo često varljivo, jer neko do diplome stigne sa više muke, a neko sa znatno manje, ali svaka reč je od koristi ako ne znate kako sistem funkcioniše.

Ovaj Sajam održavamo u nedelju, 18. novembra - više detalja dostupno je na ovoj stranici - http://iacbg.org/sr/vesti/sajam-diplomaca-americkih-univerziteta-17-novembar-2018 . Događaj je besplatan, a registracija je potrebna zbog procene broja učesnika.

Nastavak na iacbg.org...