SZO: Objavićemo izveštaj o eboli

Izvor: B92, 18.Okt.2014, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: Objavićemo izveštaj o eboli

SZO obećala da će objaviti kompletan izveštaj o svom delovanju povodom krize zbog ebole kad nalet ove bolesti bude stavljen pod kontrolu.

Saopštenje je izdato nakon što je juče AP objavio sadržaj jednog "procurelog" internog dokumenta Svetske zdravstvene organizacije (SZO) iz kojeg proizilazi da ova organizacija otkad se ebola pojavila nije učinila dovoljno.

U SZO ističu da je objavljen dokument u stvari samo "prvi nacrt", čiji navodi nisu provereni. SZO napominje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sada, u jeku kampanje protiv ebole, ne može da svoje ograničene resurse usmerava na detaljnu analizu ranijeg delovanja, ali da će to učiniti kad kriza prođe, prenosi Rojters.

U dokumentu SZO u koji je imala uvid agencija AP, ukazuje se na ozbiljne greške u koordinaciji reagovanja na epidemiju ebole, pri čemu su među razlozima navedeni nekompetentno osoblje i nedostatak informacija.

U pomenutom procurelom izveštaju se navodi da eksperti SZO nisu uočili da tradicionalni metodi suzbijanja zaraze neće delovati u regionu sa poroznim granicama i propalim zdravstvenim sistemima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SZO će objaviti izveštaj o svom delovanju kad kriza prođe

Izvor: Blic, 19.Okt.2014, 00:12

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) obećala je danas da će objaviti kompletan izveštaj o svom delovanju povodom krize zbog ebole kad tekući nalet ove bolesti bude stavljen pod kontrolu...Saopštenje je izdato nakon što je juče AP objavio sadržaj jednog "procurelog" internog dokumenta SZO iz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.