Izvor: B92, 13.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI ZATVORENICI U PRISTINI NASTAVILI STRAJK GLADJU

Pristina -- Svih 12 Srba pritvorenih u zatvoru u Pristini nastavili su danas sinoc zapoceti strajk gladju, u znak protesta zbog hapsenja Srbina iz Kosovske Mitrovice Slavoljuba Jovica.

Zatvorenici su porucili upravniku zatvora da ce strajkovati dok god Jovic ne bude oslobodjen i prebacen u bolnicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Medjunarodni istrazni sudija Van Jensen odredio je Jovicu jednomesecni pritvor i odlucio da protiv njega sprovede istragu zbog krivicnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela "ucestvovanja u grupi koja je izvrsila nasilje" u Kosovskoj Mitrovici, u junu 2000. godine.

Jovicev branilac, advokat Ljubomir Pantovic ulozio je danas zalbu na resenje o sprovodjenju istrage i odredjivanje pritvora njegovom klijentu. Noc je u severnom delu Kosovske Mitrovice bila mirna i ulicama grada danas patroliraju vojnici KFOR-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.