SRBE KAMENOVALI U ĐAKOVICI

Izvor: Kurir, 12.Jun.2011, 04:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBE KAMENOVALI U ĐAKOVICI

PRIŠTINA - Kamenom na Srbina! U centru Đakovice juče su kamenovani autobusi sa raseljenim Srbima koji su na zadušnice obišli groblje u ovom gradu, izjavio je predsednik opštine Đokica

PRIŠTINA - Kamenom na Srbina!

U centru Đakovice juče su kamenovani autobusi sa raseljenim Srbima koji su na zadušnice obišli groblje u ovom gradu, izjavio je predsednik opštine Đokica Stanojević. Stanojević je kazao da niko od putnika nije povređen i da su nakon toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << otišli u manastir Visoke Dečane.

- Obišli smo groblje koje se nalazi u gradu, pa smo nakon toga došli i u hram Uspenja Presvete Bogorodice. Po izlasku iz hrama bili smo kamenovani, ali smo pod jakim obezbeđenjem specijalnih jedinica Kosovske policijske službe i Euleksa izašli iz Đakovice - rekao je Stanojević.

Zbog kamenovanja autobusa KPS je uhapsio dve osobe albanske nacionalnosti, koje su nakon saslušanja puštene. U pitanju su jedna žena (59) i mladić (23). Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović osudio je napad na konvoj Srba, ističući da u Đakovici vlada nezdrava atmosfera. Ivanovića zabrinjava izostanak reagovanja kosovskih političara i predstavnika međunarodne zajednice.

(R. K.)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.