SP KOŠARKA: Srbija - Njemačka 81:82

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 30.Avg.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP KOŠARKA: Srbija - Njemačka 81:82

Košarkaši Srbije izgubili su od Njemačke poslije velike borbe i dva produžetka (82:81). "Plavi" nisu uspjeli da zaustave "njemačke haubice", iako su imali nekoliko prilika da preokrenu meč u svoju korist.
Sljedeći meč Srbija igra u ponedjeljak protiv Јordana, a u ekipu se vraća Miloš Teodosić.

Pored ove, odigrane su još tri utakmice drugog kola Mundobasketa, a pobjede su upisale reprezentacije Hrvatske, Grčke, Francuske i u reprezentacija Njemačke, koja je senzacionalno nakon dva produžetka bila bolja od Srbije.

Vjerovatno najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva su odigrali Njemačka i Srbija, a pobjedu je upisala Njemačka rezultatom 82:81 nakon dva odigrana produžetka. Njemačka je bila pred pobjedom u regularnom dijelu, ali je Rašić 20 sekundi prije kraja pogodio tricu za 69:69 i produžetak. U prvom prdoužetku je Njemačka imala loptu u posljednjem napadu, ali je Hamann bio neprecizan i završilo je 73:73.

U drugom produžetku je Njemačka je zaigrala bolje, smirenije, dok su igrači Srbije nekako ishitreno šutirali bez mnogo razmišljanja. Na kraju je pobjeda ipak pripala Njemačkoj. Hendrik Jagla je sa 22 poena i 9 skokova bio najbolji kod Njemačke, a Kosta Perović sa 20 poena kod Srbije. 

U odličnoj utakmici Grčka je protiv Portorika slavila sa 83:80 i upisala drugu pobjedu, dok je Portoriku ovo drugi poraz. I danas su Portorikanci odigrali dosta dobro, ali im je ponovo sreća okrenula leđa. Ipak, treba napomenuti da su Grci u posljedne...
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.