SOCIJALNE DEMOKRATE NE DAJU PAHORA

Izvor: Kurir, 09.Jun.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOCIJALNE DEMOKRATE NE DAJU PAHORA

LJUBLJANA - Slovenački ministar obrazovanje i potpredsednik partije Socijalnih demokrata Igor Lukšič odbacio je danas zahtev Liberalno-demokratske partije i partije Zares za rekonstrukciju Vlade i smenjivanje premijera Boruta Pahora.

"Partija (Socijalnih demokrata) bira svog predsednika na kongresima, a ne između njih - kada se neka od drugih partija seti da bi takvu promenu trebalo uraditi, a ni onda kada nešto tako želi javno mnenje", izjavio je Lukšič agenciji STA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Lukšič je dodao da mandat predsednika partije koju vodi premijer Pahor traje cetiri godine i da potom može da se razgovara kako dalje. "Ako čovek radi dobro, i problem predstavlja samo svetska situacija ili to da određene političke snage prave drugačiju političku promenu od nas, to je deo političke borbe koju treba izdržati", naglasio je Lukšič.

Lukšič je naveo da u partiji Socijalnih demokrata ne postoji raskol, da je ona još čvršća i da ne vidi razlog zašto to ne bi bila. On je ukazao da to što se dešava na unutrašnjem političkom planu ima značajan uticaj na položaj Slovenje na međunarodnim tržištima i dodao da zbog toga nema nikakvog razloga da se taj položaj slabi.

Glavni odbor partije Zares juče je odlučio da se ta stranka povuče iz vladajuće koalicije ako Socijalni demokrati u narednih 14 dana ne predlože temeljnu rekonstrukciju vlade, a Liberalno-demokratska stranka predložila je Socijalnim demokratama sastav nove vlade.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.