Izvor: B92, 10.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOC: NE VERUJEM U DOGOVOR O REFERENDUMU

Podgorica -- Predsednik Narodne stranke Dragan Soc je ocenio da ne veruje da ce doci do sporazuma vlasti i opozicije o organizovanju referenduma, sto ukljucuje i koncentracionu vladu. U izjavi za "Vijesti", Soc je rekao da ce Koalicija "Za Jugoslaviju", u zavisnosti od toga sta ce se desavati na razgovorima Podgorice i Beograda, odluciti hoce li dati svoj odgovor na septembarsku "paket ponudu" Demokratske partije socijalista. "Mi se iskreno nadamo da ce crnogorska vlast shvatiti da nije uputno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sukobljavati se sa Evropom, da moze doci do dogovora o ustavnoj rekonstrukciji Jugoslavije, cime bi prica o referendumu postala nepotrebna", ukazao je Soc. "Ako, pak, Djukanovic ostane na svojim pozicijama, nema razloga da ne razgovaramo o uslovima za referendum i da na to gubimo previse vremena", rekao je Soc.

Precizirajuci da Koalicija ima stav u odnosu na ponudu DPS i da je pitanje politicke procene kako i kada ce odreagovati, Soc je dodao da, i ako pocnu razgovori o referendumskim uslovima, ne veruje u kompromis oko potrebne vecine za izglasavanje nezavisnosti. On je ocenio da u Crnoj Gori ne postoji vecinsko raspolozenje za podrsku nezavisnosti, te da je to jasno i onima koji tu "ideju guraju, a i Zapadu". "Ima li ko u Crnoj Gori da cuje poruke francuskog predsjednika Zaka Siraka da je ono sto se radi u Crnoj Gori protivno kulturi evropske politike, da je stav Evropske unije prema onome sto radi crnogorska vlast krajnje neprijateljski, da sigurno ne treba racunati na priznanje i da je referendum skup", podsetio je Soc.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.