SNV: FORMIRATI MEŠOVITE POPISNE KOMISIJE

Izvor: Kurir, 24.Sep.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV: FORMIRATI MEŠOVITE POPISNE KOMISIJE

BUJANOVAC - Srpsko narodno veće (SNV) opštine Bujanovac zatražilo je da popis stanovništva na području Bujanovca, Preševa i Medveđe obave "neutralni i mešoviti članovi popisnih komisija" i da se Albanci privole da na popis izađu.

"Popisne komisije u Bujanovcu, Preševu i Medveđi moraju u svom sastavu imati predstavnike srpske i albanske zajednice i obavezno predstavnike međunarodne zajednice", objasnio je predsednik SNV dr Mile Stojanović.

On je kazao da je to jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << način da se na ovom području posle 30 godina definitivno utvrdi tačan broj stanovnika.

Predsednik SNV je rekao da institucije države Srbije i međunarodna zajednica ovoga puta moraju sve učiniti da Albance primoraju da izađu na popis, jer se tačan broj pripadnika ove nacionalne zajednice u Bujanovcu, Preševu i Medveđi ne zna od 1981. godine.

Prema Stojanovićevim rečima, SNV je o ovim svojim stavovima pismeno obavestilo premijera Mirka Cvetkovića, ministra za ljudska i manjinska prava i za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića i direktora Zavoda za statistiku Dragana Vukmirovića.

SNV je političko telo koje su na osnovu nekoliko hiljada potpisa formirali "Pokret za Bujanovac" i NVO "Odbor za ljudska prava" i zavičajni klub Bujanovčana u Beogradu. Zalaže se za podelu opštine Bujanovac po demografskom principu tako što bi od sadašnje opštine bile formirane dve - srpska i albanska.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SNV: formirati mešovite popisne komisije

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2011, 07:26

BUJANOVAC - Srpsko narodno veće (SNV) opštine Bujanovac zatražilo je da popis stanovništva na području Bujanovca, Preševa i Medveđe obave "neutralni i mešoviti članovi popisnih komisija" i da se Albanci privole da na popis izađu..."Popisne komisije u Bujanovcu, Preševu i Medveđi moraju u...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.