Izvor: B92, 25.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SFOR ODGOVARA NA PISMO KARADZICA

Banjaluka -- Poprtparol SFOR Skot Landi izjavio je da pismo Radovana Karadzica Kosti Cavoskom nije mudar potez, kao i njegov izbor da ne pomislja na predaju, i porucio bivsem lideru bosanskih Srba da se preda lokalnim vlastima ako misli da nije kriv i svoj slucaj brani pred Haskim tribunalom. Sve dok se to ne desi, SFOR ce nastaviti svoje aktivnosti sve dok ne uhapsi Karadzica i izvede pred lice pravde, rekao je Landi.

"Istina je da SFOR trenutno ne zna gde se nalazi Karadzic, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je sigurno da ce on prvi saznati da smo ga otkrili", rekao je Landi. Za poruku koju je Karadzic uputio komandantu SFOR, generalu Dzonu Silvesteru, da ce iz susreta s njim izaci kao moralni pobednik, Landi kaze: "Za Karadzica je moralna pobeda izlazak pred sud i prilika da predstavi svoj slucaj. Sve dok se to ne desi, SFOR ce nastojati da pritvori Karadzica". On je odbacio Karadziceve optuzbe da SFOR uznemirava njegove prijatelje i porodicu. "Koristimo razne metode i pristupe da sve optuzene za ratne zlocine privedemo pred lice pravde, pa i Karadzica. Pismo koje je Silvester nedavno isporucio bliskom prijatelju Karadzica je samo jedna od tih metoda", rekao je Landi. On je rekao da SFOR ne ucenjuje Karadzica, niti preti njegovim prijeteljima, i izrazio nadu da ce se Karadzic i drugi optuzeni za ratne zlocine do oktobra naci u Hagu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.