ŠEŠELJ OPERISAN U HAGU - SRS ZABRINUTA

Izvor: Kurir, 29.Okt.2010, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJ OPERISAN U HAGU - SRS ZABRINUTA

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka izražava bojazan da je nad predsednikom te stranke Vojislavom Šešeljom, koji je operisan u Hagu, izvršena neuspešna intervencija, da se zamagljuje istina o njegovom zdravlju i traži ekspertski nalaz nezavisnih stručnjaka, izjavio je danas šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić.

"U najmanju ruku je neuobičajeno i čudno da posle izvršene intervencije ablacije nalaz EK nije tumačen od kardiologa, kao ni nalaz ultra zvuka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << srca", rekao je Krasić na konferenciji za novinare, navodeći da je lider radikala operisan juče u Hagu.

On je dodao da je još čudnije da je aparat u pritvorskoj jedinici bio pokvaren u trenutku kada je trebalo da izmeri stanje srca Šešelja. Krasić je upitao da li je bio ispravan i aparat za ablaciju pošto je operacija trajala tri sata, kao i zašto će morati da se čeka tri meseca da bi se saopštilo da li je intervencija bila uspešna.

"SRS interesuje s kojim brojem aritmija i srčanih otkucaja je Šešelj ušao u salu za intervencije, a kolike su one bile u momentu kada je iz sale izašao", rekao je Krasić i na pitanje kratko odgovorio da se Šešelj javio danas iz Haga ali da ne može ništa podrobnije da kaže o njegovom zdravstvenom stanju.

Hag ne potvrđuje operaciju, Šešelj u utorak u sudnici

HAG - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u utorak bi trebalo da bude u sudnici Tribunala u Hagu, na raspravi o stanju u postupku koju je danas zakazao predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti.

U skladu s pravilom da su podaci o zdravstvenom stanju optuženih privatni i poverljivi, sud u Hagu danas do kasnog popodneva nije objavio bilo kakvu informaciju o medicinskom zahvatu kojem je, kako je danas objavila SRS, Šešelj podvrgnut juče. Sud u Hagu ranije je, u sličnim slučajevima, naglašavao da se pritvorenicima pruža najbolja moguća zdravstvena nega, pored ostalog i u bolnici Bronovo koja brine o zdravlju članova holandske kraljevske porodice.

Tokom statusne konferencije u septembru Šešelj je rekao da pati od srčane aritmije i tahikardije i da bi trebalo da u haškoj bolnici Bronovo bude podvrgnut zahvatu zvanom "ablacija" koji se obavlja laserskom sondom ubačenom u srce kroz krvni sud u preponi. Do kraja izvođenja dokaza Šešelju, optuženom za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. godine, ostaje da se pretresno veće izjasni o više zahteva tužilaštva za uvođenje u spis obimne dokumentacije, većinom Šešeljevih knjiga i javnih nastupa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.