SDA: Za bošnjački poslanički klub

Izvor: RTS, 04.Mar.2014, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA: Za bošnjački poslanički klub

Bošnjaci na izborima 16. marta treba da dobiju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije, rekao predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da Bošnjaci na izborima 16. marta treba da dobiju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije.

Sad je vreme da izgradimo bošnjački poslanički klub, koji će imati najmanje pet narodnih poslanika, jer time stičemo pravo da utičemo na dnevni red. Ovo je veliki ispit >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zrelosti, poručio je Ugljanin biračima.

On je ukazao da su Bošnjaci uspeli da se izbore da Srbija usvoji zakon po kome manjine imaju pravo da registruju manjinske stranke, pa je SDA Sandžaka registrovana kao bošnjačka stranka, ovlašćena da zastupa interese Bošnjaka.

Potredsednik SDA Sandžaka Enis Imamović je istakao da ta stranka zna šta je potrebno Bošnjacima.

Kao što smo znali koliko su nam potrebni zastava, kojom se danas ponosimo svi, i himna kojom dajemo počast na početku svake manifestacije, kao što smo znali da je Bošnjacima potreban univerzitet u Novom Pazaru, tako danas znamo da je Bošnjacima potrebno jedinstvo, pravna sigurnost i jednakost pred zakonom, rekao je Imamović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.