SDA Sandžaka predala izbornu listu

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA Sandžaka predala izbornu listu

Stranka demokratske akcije Sandžaka predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 24. april.
Naziv liste je SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin" i na glasačkom listiću biće pod rednim brojem 8.

Posle predaje liste Ugljanin je rekao novinarima da se ta manjinska stranka, koja u Srbiji deluje 26 godina zalaže da Bošnjaci u državi Srbiji dobiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << status naroda, a da Sandžak bude jedna od autonomnih pokrajina.
"Zalagaćemo se za otkrivanje svih zločina koji su se desili u Srbiji i u okruženju gde god smo optuženi, kao i da se uvede lustracija za sve u bezbednosnim službama, policiji i vojsci, koji nisu postupili u skladu sa ovlaštenjima i time su ohrabrili neke zločince da urade ono što su učinili", rekao je Ugljanin.
Prema njegovim rečima, to je preduslov za uspostavljanje trajnog i stabilnog mira i saradnje u okruženju i za Srbiju kao lidera u regionu.
"Ako to učinimo skratićemo put svim državama Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji", rekao je Ugljanin dodavši da će SDA Sandžaka nastaviti da insistira, i u novom sazivu Skupštine Srbije na usvajanju Deklaracije o Srebrenici.
Ugljanin je naveo i da je zalaganje za evropske i evroatlantske integracije Srbije takođe cilj stranke koju predvodi, kao i redefinisanje političkog sistema u zemlji.
Prema njegovim rečima, SDA se zalaže za izgradnju decentralizovane i regionalizovane države jer smatra da u zemlji pored vrlo moćnih političara "ima još hiljade veoma sposobnih mladih ljudi koji bi nadmašili sve naše dosadašnje premijere, ali nisu dobili šansu".
"Decentralizacijom i regionalizacijom na nekih deset do 15 regiona dobićemo još bar 50 novih lidera koji od Srbije mogu da naprave ekonomski razvijenu i prosperitetnu zemlju" rekao je Ugljanin.
Prema njegovim rečima, SDA Sandžaka će se zalagati i za donošenje novog zakona kojim bi se uredila prava manjina u Srbiji u skladu sa evropskim trendovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDA Sandžaka predala listu za parlamentarne izbore

Izvor: SandzakPress.net, 17.Mar.2016

Sandžak – Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin predao je večeras Republičkoj izbornoj komisiji listu za predstojeće izbore. Posle 26 godina rada na političkoj sceni Srbije, SDA ponovo konkuriše i na ovim izborima za parlament i lokalnu skupštinu, rekao je...

Nastavak na SandzakPress.net...

Predstavnici BDZ Sandžaka predali listu

Izvor: RTS, 17.Mar.2016

Republičkoj izbornoj komisiju listu za izbore 24. aprila predali su predstavnici Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. . Listu "Muamer Zukorlić Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka" RIK-u je u ime BDZ Sandžaka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.