Izvor: B92, 15.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASLUSANI GLAVNI UREDNIK I NOVINAR 'BLICA'

Glavni urednik "Blica" Veselin Simonovic rekao je u utorak uvece Radiju B92 da su u utorak on i novinar "Blica" Dusan Vukajlovic saslusavani u beogradskoj policiji u vezi s Vukajlovicevim tekstom objavljenom nakon ubistva bivseg funkcionera Sluzbe Drzavne bezbednosti Momira Gavrilovica. "Dok su tuzilac i ministar policije na konferenciji za novinare govorili da novinari nece biti saslusavani ja sam u SUP saslusavan po nalogu tuzioca", rekao je Simonovic. 'Predoceno nam je da je tuzilac trazio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nas saslusa. Interesovalo ih je ko je izvor informacija. Sve je kratko trajalo, dali smo izjave. Mi smo ostali pri tome da ne otkrijemo ko je izvor za informacija', rekao je Simonovic.

V.d. republickog javnog tuzioca Dragomir Nedic na konferenciji za novinare u utorak je izjavio kako 'tuzilac ne moze nikog da pozove na razgovor osim eventualno ostecenog i podnosioca krivicne prijave'. Dok su urednik i novinar 'Blica' bili u SUP, ministar policije Dusan Mihajlovic u obracanju novinarima bio je eksplicitan u stavu da saslusavanja novinara nece biti. 'Ne vidim nijedan razlog da policija ucestvuje u saslusavanju novinara koji su objavili neku vest', rekao je Mihajlovic, prenosi B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.