SAD: Najmanja stopa nataliteta u više od četiri decenije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 12:27

SAD: Najmanja stopa nataliteta u više od četiri decenije

Amerikanci su imali najmanji broj beba u periodu od više od četiri decenije, što odražava i pad evropskog nataliteta, jer je pandemija kovid-19 primorala ljude da više brinu o bolesnim članovima porodice ili da se nose sa gubitkom posla.

Stopa nataliteta u SAD pala je četiri odsto u 2020. na oko 3,6 miliona beba, što je šesti uzastopni godišnji pad i najniža cifra od 1979. godine, prema podacima američkih centra za Kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Nacionalnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za zdravstvenu statistiku, preneo je Rojters.

CDC nije pripisao ukupan pad nataliteta pandemiji, ali stručnjaci su predvideli da će razlozi vođeni pandemijom, uključujući anksioznost, pogoditi stopu nataliteta u zemlji.

Generalno, američke stope plodnosti i dalje padaju, jer se žene kasno udaju i odlažu majčinstvo, posebno u godinama kada je ekonomija u padu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaj: Najmanji natalitet u SAD u više od jednog veka

Izvor: VOA, 05.Maj.2021

Stopa rađanja u Sjedinjenim Državama opala je za 4 procenta prošle godine, što je najveći godišnji pad u protekle 42 godine. To znači da je natalitet u Americi na najnižem nivou od kada je počelo vođenje evidencije pre više od jednog veka, pokazao je izveštaj objavljen u sredu. Nacionalni...

Nastavak na VOA...

Stopa nataliteta u SAD-u pala za 4% na najnižu tačku ikad

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2021, 08:36

Natalitet u Sjedinjenim Državama opao je šestu uzastopnu godinu 2020. godine s najmanjim brojem beba rođenih od 1979. godine. Prema podacima novog izvještaja, otprilike 3,6 miliona beba rođeno je u SAD-u 2020. godine, što je pad od 4% u odnosu na godinu ranije, utvrdio je Nacionalni centar za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.