Izvor: B92, 16.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Odblokirati parlament

Novi Sad -- Funkcioner SPS-a Branko Ružić uveren da će stranke do minimuma saglasnosti koji će dovesti do toga da se rad parlamenta odblokira.

Šef poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije u Skupštini Srbije je u intervjuu za današnje izdanje novosadskog "Dnevnika" rekao da će u suprotnom državi biti pričinjena ogromna šteta ako ne bude ratifikovan Energetski sporazum s Rusijom, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, niz kreditnih aranžmana i ne donese rezolucija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o kontinuitetu državne politike na Kosovu.

"Nije sporno da vodimo žestoku raspravu o svakoj tački dnevnog reda, ali je besmisleno da uopšte ni ne prelazimo na dnevni red zato što neko želi da zaustavi vreme u Srbiji", rekao je Ružić.

On je kazao da se nada "da će poslanici uspeti da uozbilje rad parlamenta, a ako se to ne dogodi, građani će kao najbolje sudije znati da kazne one koji su za to odgovorni".

Komentarišući najavu da, osim Demokratske stranke, nijedan partner SPS-a u vladajućoj koaliciji ne želi da potpiše najavljenu deklaraciju o pomirenju, Ružić je kazao da je u pitanju deklaracija koju su inicirali DS i SPS i da će tek nakon potpisivanja moći da usledi zvaničan poziv da se još neko priključi.

"Niko od tih partnera nije ni video tekst, a uveren sam da nijedna relevantna politička stranaka u Srbiji neće moći da ima išta protiv samog sadržaja deklaracije. Može samo da im zasmeta to ko je njen inicijator, ali to je njihov problem, a ne naš", rekao je Ružić.

On je precizirao da je deklaracija vizija saradnje i budućeg delovanja Vlade Srbije i kako država treba da izgleda u budućnosti, a zasniva se na vrednostima koje su zajedničke za DS i SPS i ideologiji koja se zalaže za moderno, ekonomski razvijeno i društvo socijalne pravde koje će voditi Srbiju napred.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.