Rusko-srpska vojna vežba u Sremu

Izvor: RTS, 11.Nov.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko-srpska vojna vežba u Sremu

Vojska Rusije je u okviru priprema zajedničke rusko-srpske antiterorističke taktičke vežbe "Srem 2014" iz vazduha ispustila dva borbena desantna vozila BMD-2.

Vozila su spuštena na sletnu stazu "Grabovci" u Sremu iz aviona Vojnotransportne avijacije ruskog ratnog vazduhoplovstva.

U tu svrhu korišćeni su specijalni padobranski sistemi MKS-350-9 i PBS-916, prenela je agencija Tas navode Ministarstva odbrane Rusije.

U skladu s planom zajedničkih vežbi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izveden je i desant na specijalnim padobranima tipa "krilo" iz aviona "antonov 26" Vazduhoplovstva Vojske Srbije, koji pripada jedinici specijalne namene.

Manevri "Srem 2014" održavaju se u skladu s planom međunarodne vojne saradnje Oružanih snaga Ruske Federacije, a učestvuju jedinice 106. Tulske Gardijske vazduhoplovno-desantne divizije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.