Rusija: Dižemo borbenu gotovost

Izvor: B92, 24.Avg.2022, 13:46

Rusija: Dižemo borbenu gotovost

Moskva -- Rusija podiže borbenu gotovost svojih baza u Tadžikistanu i Kirgiziji, zbog situacije u Avganistanu, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

"Povećavamo borbenu gotovost ruskih vojnih baza u Kirgistanu i Tadžikistanu, kao i drugih snaga za reagovanje na moguće krizne situacije“, rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, "ozbiljan izazov bezbednosti u Centralnoj Aziji ostaje stanje u Avganistanu, gde međunarodne terorističke organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što su ID i Al Kaida (obe zabranjene u Ruskoj Federaciji) postaju sve aktivnije.

"U zemlji, u kontekstu oružanog sukoba koji je u toku, pogoršava se socijalno-ekonomska situacija, usađuje se ideologija verskog radikalizma, cveta trgovina drogom i prekogranični kriminal", rekao je ministar.

Rusija, naglasio je on, pozdravlja svaku međunarodnu inicijativu za rešenje avganistansko problema i istovremeno preduzima mere da osigura bezbednost u regionu Centralne Azije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.