Roma - Lacio, strašan derbi! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 11.Jan.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma - Lacio, strašan derbi! (VIDEO)

Lacio deklasirao Romu u prvom poluvremenu zahvaljujući čudu od igrača, Andersonu, ali... Kao da su onda zaboravili ko je s druge strane, a ko zaboravi na Totija, ne prođe dobro.

Strašan, 142. derbi Rima!

Lacio je deklasirao Romu u prvom poluvremenu zahvaljujući svom čudu od deteta Felipeu Andersonu, ali je Roma uzvratila svom snagom u nastavku igre, posle dve urgentne zamene, koje su pomogle legendi kluba Frančesku Totiju da potvrdi svoju veličinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Na kraju: Roma - Lacio 2:2 (0:2), u susretu koji će se prepričavati.

Anderson (21), kojeg je Lacio letos platio svega devet miliona evra, u 25. minutu fantastično je asistirao kapitenu Stefanu Mauriju za vodeći gol uslovno rečeno gostujućeg tima, da bi samo četiri minuta kasnije i sam zatresao mrežu Morgana De Santisa za šokantnih 0:2.

Bio je to Andersonov šesti gol na šest mečeva u Seriji A, a računajući i asitencije bio je direktno umešan u devet od poslednjih deset golova ekipe Stefana Piolija, koja je na krilima Brazilca deklasirala Sampdoriju u prošlom kolu rezultatom 3:0. Ličilo je na sličan scenario i ove nedelje, ali...

Trener Rome Luis Garsija povukao je dva poteza na poluvremenu i potpuno preokrenuo tok utakmice. Adem Ljajić i Kevin Strotman ušli su u igru umesto nevidljivih Andree Florencija i Rađe Najngolana i Roma je počela da liči na klub koji se ozbiljno bori za titulu.

Foto: (AP Photo/Gregorio Borgia)

"Princ Rima" majstorski je reagovao čekajući loptu na "drugoj stativi" posle centaršuteva sa levog boka, prvo Strotmana, a onda i Hozea Holevasa. Oba puta je "iz prve" pucao i bušio Federika Marketija, prvo u 48, pa u 63. minutu za delirijum na južnoj tribini "Olimpika" i nevericu na severu.

To je bio Totijev 10. i 11. gol u karijeri protiv Lacija, sa kojim je ovog puta igrao 38. put. Zanimljivo skor Totija sa Lacijalima je 13-12-13.

Pogledajte kako je Toti proslavio drugi gol na meču.

A, moglo je da bude i obrnuto, posle greške Daglasa Maikona u 90. minutu. On je loše reagovao na pet metara od svog gola, što je rezervistu Miroslava Klosea uvelo u stopostotnu šansu za gol, ali je De Santis maestralno, refleksno reagovao i zabeležio odbranu utakmice, sprečivši "last minute" pobedu Lacija, koji od 2011. godine ima znatno više uspeha u derbijima prestonice (4-3-1, računajući i ovaj meč).

Međutim, istorijski gledano, "vučica" je i dalje u prednosti - 49-57-36.

Roma je ispustila priliku da bar neko vreme bude lider Serije A, već se samo izjednačila po broju bodova sa Juventusom (40), koji kasnije u nedelju uveče igra sa Napolijem u gostima. Lacio je osvojenim bodom ostao treći (31), ispred Napolija (30).

"Đalorosi" su nastavili seriju nepobedivosti od gostovanja u Napulju 1. novembra (6-2-0), kao i "nebesko plavi" koji od debakla u meču sa Juventusom kod kuće (0:3) imaju skor 3-3-0.

Naši reprezentativci Filip Đorđević i Dušan Basta bili su starteri u timu Lacija, dok je Ljajić igrao drugo poluvreme. Sva trojica su imala značajan uticaj na igre svojih timova...

POGLEDAJTE GOLOVE

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.