Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2017, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riješite se masne kose

Imate li problema s masnom kosom? Oprali ste kosu prije dva dana i već imate utisak kao da je niste oprali sedmicu dana? Postoje načini kako se možete boriti protiv masne kose i tako izbjeći učestalo pranje kose, što nikako ne može biti dobro za zdravlje vlasi kao i za tjeme.

Zbog čega se kosa masti? Uzrok je pojačano lučenje sebuma, a zbog čega se kosa doima rjeđom i tanjom. Mnoge žene zbog toga većinu vremena imaju kosu svezanu u rep ili punđu.

Kako protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << masne kose? Prvo je potrebno promijeniti određene navike, a koje se odnose na pranje kose. Umjesto pranja svaki ili svaki drugi dan, za početak bi trebali napraviti pauzu od nekoliko dana. Koliko god bilo teško izdržati na kraju će se trud isplatiti.

Nije dovoljno rjeđe prati kosu, potrebno je izbaciti i druge navike kao što je neprekidno petljanje po kosi kao i zalizivanje. Spomenute radnje takođe doprinose stimuliranju žlijezda vlasišta.

Kosu uvijek perite mlakom, a ne vrućom vodom jer previsoka temperatura može uzrokovati pretjerano mašćenje kose.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.