Rijad: Razapet zbog ubistva žene

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad: Razapet zbog ubistva žene

Rijad -- Vlasti Saudijske Arabije pogubile su razapinjanjem i odsecanjem glave jednog Sudanca, pošto su ga proglasile krivim za silovanje, pljačku i ubistvo jedne žene.

Abdulrahman Zin Elabidin "upao je u kuću i vlasnicu zadavio dok je spavala".

On je vlasnicu i silovao i ukrao 33.000 evra kao i zlatni nakit, prenela je agencija SPA saopštenje ministarstva. Na kraju je zapalio kuću.

Ovim pogubljenjem, broj egzekucija u Saudijskoj Arabiji ove godine, prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Frans presa, porastao je na 20. Najmanje 76 ljudi pogubljeno je tokom 2011, a prema organizaciji Amnesti internešenel, taj broj iznosi najmanje 79.

U Saudijskoj Arabiji na snazi je strog šerijatski zakon, a smrtna kazna sledi osuđenima za silovanje, ubistvo, izdaju, oružanu pljačku i trgovinu narkoticima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudanac pogubljen odsecanjem glave

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2012

Vlasti Saudijske Arabije pogubile su razapinajnjem i odsecanjem glave jednog Sudanca, pošto su ga proglasile krivim za silovanje, pljačku i ubistvo jedne žene, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Razapet i obezglavljen zbog ubistva žene

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2012

Vlasti Saudijske Arabije pogubile su razapinjanjem i odsecanjem glave jednog Sudanca, pošto su ga proglasile krivim za silovanje, pljačku i ubistvo jedne žene.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.