Izvor: B92, 03.Sep.2009, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija skuplja od uštede

Beograd -- Rekonstrukcija i smanjenje resora u Vladi neće biti deo strategije reforme javnog sektora sa kojom će država izaći pred MMF krajem oktobra, pišu "Novosti".

Prema pisanju lista, iako su poslednjih nedelja u vrhu vladajuće koalicije ozbiljno razmatrali da na jesen počnu da smanjuju broj članova kabineta premijera Mirka Cvetkovića, od toga se do daljeg odustalo. U Demokratskoj stranci i G17 plus, koji su bili i najveći zagovornici smanjenja broja ministarstava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zasad su tu odeju okončali, prenose "Novosti".

U tim strankama je procenjeno da bi Srbiju mnogo više koštao tromesečni zastoj u radu Vlade, koliko je minimalno potrebno da se reorganizuje broj resora, nego što bi bile postignute uštede na ukidanju nekoliko ministarstava.

Izvori "Novosti" iz Vlade Srbije navode da je u razgovorima o rekonstrukciji razmatrano nekoliko opcija, ali da je donet zaključak da bi, zasad, najbezbolnije mogla da se ukine samo većina potpredsedničkih mesta, ali da bi se time uštedelo svega nekoliko stotina miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.