Region u snežnoj blokadi

Izvor: RTS, 05.Feb.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Region u snežnoj blokadi

Većina gradova u Bosni i Hercegovini u potpunoj blokadi. Snežno nevreme blokiralo i Crnu Goru, a otežan je drumski i brodski saobraćaj u Hrvatskoj.

Obilan sneg i niske temperature širom Crne Gore i dalje otežavaju drumski saobraćaj i stvaraju probleme u snabdevanju strujom, a u najtežoj situaciji je sever te države koji je praktično u snežnoj blokadi.

Zbog snega neprohodna je većina puteva na severu Crne Gore, a gotovo sva sela na tom području su zavejana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Putni pravac Podgorica-Kolašin-Mojkovac, nakon dva dana blokade, otvoren je za saobraćaj putničkih vozila, čime je uspostavljena drumska veza između juga i severa Crne Gore.

Saobraćaj na toj deonici dozvoljen je samo putničkim vozilima uz obaveznu zimsku opremu. Saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje jednom trakom na pojedinim deonicama puta zbog leda.

Vlada Republike Srpske na sednici u Banjaluci nije proglasila vanredno stanje jer je situacija stabilna, dok je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila stanje prirodne nepogode.

Stanje u Neumu je dramatično. Juče od podneva u tom gradu nema struje i neće je biti u narednih najmanje sedam dana.

Rukovodilac Elektro Neuma Marko Lović rekao je da je u kvaru glavni dalekovod koji Neum snabdeva strujom iz smera Stona, dok su se dva dalekovoda srušila usled velikog snega.

Stanje u Hrvatskoj se polako stabilizuje, sneg je u većem delu zemlje prestao da pada. Kritično je još uvek u zaleđu Dalmacije gde mećava još uvek ne popušta.

U probijanje snežnih nanosa u području Dalmacije uključila se i vojska, dok se na zadarskom području stanje normalizuje, pa je saobraćaj prema unutrašnjosti ponovno uspostavljen.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još uvijek odsečeno od sveta oko 200 sela.

Najteže je zbog metarskih nanosa snega i izuzetno niskih tempertura na području Imotskog i Vrgorca, gde je proglašeno vanredno stanje.

Na Jadranu i priobalju dodatne probleme će praviti umerena i jaka, a mestimično i olujna i orkanska bura.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.