Izvor: B92, 07.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspusten Gradski odbor DS-a

Predsednistvo Demokratske stranke saopstilo je da je, zbog nesprovodjenja stranacke politike, donelo odluku o raspustanju Gradskog odbora stranke i za poverenika imenovalo Nenada Bogdanovica. Ovu odluku vrha Demokratske stranke, Dragan Kopcalic, sada bivsi predsednik Gradskog odbora, za B2-92, komentarise ovako: "Nisam cuo ni obrazlozenje zbog cega je to uradjeno. Mogu samo da pretpostavim. Paralelno sa time je predsednistvo donelo odluku da oni 'koje kolju ne smeju da skvice', tj. da svako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onaj ko izlazi u javnost sa bilo kakvim saopstenjima i izjavama, bice izbacen iz stranke. Mislim da je to negativna poruka celoj Srbiji i celoj opoziciji. Umesto da idemo ka udruzivanju, mi idemo ka obracunu sa svojim licnim neistomisljenicima".

Predsednik DS-a, Zoran Djindjic, negirao je da je smenjenim funkcionerima partije zapreceno iskljucenjem, ukoliko javno istupe povodom smena, rekavsi da to "apsolutno nije istina". "To su funkcioneri koji osim funkcija u gradskom odboru imaju druge funkcije i niko ne osporava te njihove funkcije, niti je bilo reci o bilo kakvim drugim sankcijama. Ali ja se nadam da to sad ne znaci dozvolu za kampanju protiv vlasti u svojoj stranci u javnosti. To su onda neki postupci koje bi disciplinska komisija procenjivala ako bi se desili", rekao je Djindjic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.