Rasim Delić privremeno na slobodi

Izvor: RTS, 12.Maj.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasim Delić privremeno na slobodi

Veće Haškog tribunala odlučilo da, do pravosnažnosti presude, privremeno oslobodi Rasima Delića. Prošle godine osuđen je na tri godine zatvora za ratne zločine koje su počinili mudžahedini u srednjoj Bosni.

Ratni komandant Armije BiH, general Rasim Delić biće na slobodi do pravosnažnosti presude, odlučilo je Žalbeno veće Haškog tribunala.

Delića je 13. jula prošle godine Pretresno veće Haškog tribunala, po komandnoj odgovornosti, osudilo na tri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvora za krivična dela ratnog zločina koje su počinili mudžahedini u srednjoj Bosni od 1993. do 1995. godine.

Odluka od privremenom puštanju, donesena u ponedeljak, sprovešće se sa danom izmirenja dve trećine kazne prvostepene presude, koja ističe u petak, 15. maja, a napuštanje pritvora Haškog tribunala uslediće čim se za to stvore potrebni uslovi, odnosno osigura avionska karta za put u BiH i završe druga administrativna pitanja.

"Odbrana je podnela zahtev Žalbenom veću da se general Delić pusti na slobodu do pravosnažnosti presude i drago nam je da je ta žalba uvažena. General bi, nadam se do kraja ove sedmice trebalo da bude sa svojom porodicom", rekla je sinoć sarajevskim medijima Vasvija Vidović, šef tima odbrane Delića.

U žalbenom postupku, tužilac je izjavio žalbu na visinu presude, dok se odbrana žalila na odluku o krivici, a još se ne zna kada će biti donesena konačna odluka po žalbi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.