Radosna vest za radostan dan!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radosna vest za radostan dan!

Kada čovek doista nešto želi onda se celi svet uroti da mu se to i ostvari.

Zato će Zoran Tutunović iz sela Rajac kod Čačka, otac četvoro dece, večito da pamti 25. mart ove godine kada smo mu uručili u beogradskom Dopisništvu "Vesti" i ostatak novca koji mu je nedostajao za konačni odlazak njegove slepe dvadesetomesečne devojčice Milice u Kalugu.

Završnicu u ovoj kratkoj ali efikasnoj akciji Humanitarnog mosta odigrali su, a ko bi drugi nego naši verni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čitaoci iz Australije i Nemačke. Umesto 4.000 evra koliko je bilo potrebno za operaciju urođene katarakte u ruskom centru u Kalugi, u ogrubelim i ispucalim rukama ovog nekadašnjeg oficira JNA, a danas nadničara na tuđim imanjima, našlo se 4.500 evra. Kao i sve dirljive poruke naših zemljaka koji su im poželeli sreću i iznad svega da svetlost pobedi tamu u očima ove bebe.

Kada nam se nedavno javio direktno iz Sidneja nepoznati zemljak rekavši samo da se zove Veljko i da će sa svojim prijateljima uputiti veoma brzo pomoć maloj Milici nijednog trenutka nismo posumnjali u reči ovog čoveka. Nekada po glasu već znate da je obećano - učinjeno. Radosnu vest naših kolega iz Australije primili smo s posebnim veseljem saznavši da je u našu redakciju u Sidneju lično došao Veljko Antonić i predao 1.200 dolara sa spiskom imena svojih humanih prijatelja. Svaka čast Veljku i njegovoj družini!

Hvala ljudima velikog srca iz Australije koji su dali priloge za malu Milicu a to su Veljko Antonić, Pavle Milošević, Pava Plavšić, Maria Krunić, Milenko Milosavljević, Slobodan Tomić, Milorad Opačić, Gruban Papić, Srećko Popović, Branka Vučetić i Božica Vračarević. Devojčici i njenim roditeljima upućuju najlepše želje u nadi da će dočekati da mala Milica krene u školu kao i sva ostala deca. "Vesti" se zahvaljuju svim humanim ljudima.

Kako nam je krenuo radosno taj dan, tako se i nastavio. Javila nam se ponovo čitateljka Mirjana Sibinović - Vujović, medicinska sestra iz Minhena, koja nam je potvrdila da je i drugih obećanih 500 evra, dar njene dece iz Srbije, stiglo na račun porodice Tutunović. I treća lepa vest došla je opet iz Nemačke, iz Bad Homburga, od našeg velikog anononimnog dobrotvora S. P. koji je darovao 200 evra, uz poruku da će on biti najsrećniji čovek ako mala Milica progleda. Svima se od srca zahvaljujemo i obećavamo da će naši čitaoci prvi saznati nove vesti iz Kaluge.

Dobrodošlicu u Beograd među prvima su poželeli Nenadu Jokiću, bebi iz Poloma kod Bratunca, novinari Humanitarnog mosta i anonimni donator S. P. iz Bad Homburga koji je ovom malom junaku za preživljenih šest operacija i lepšu budućnost darovao 250 evra. Nenad se upravo vratio sanitetskim kolima iz Liježa u Francuskoj nakon ugradnje veštačkog jednjaka, jer se rodio bez ovog organa, i smešten je u beogradskom Institutu za majku i dete. I ne znajući da će 31. marta mališan napuniti dve godine života, poklonima smo obradovali i njega i 34-godišnju majku Danijelu. U rukama ovog hrabrog dečačića našla se i velika plišana kuca, igračka koju su "Vestima", uz dva poklon paketa, darovale čitateljke Jelisaveta Mitrović i Anica Ivanović iz Ciriha, čime su se i one pridružile toplim rođendanskim željama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.