Radosavljević se brani sa slobode

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radosavljević se brani sa slobode

Beograd -- Direktor aerodroma Nikola Tesla Velimir Radosavljević, osumnjičen da je aerodrom oštetio za 207 miliona dinara, pušten je večeras da se brani sa slobode.

Radosavljević je uhapšen u sredu, 2. jula.

Kako javlja portal Telegraf.rs, Radosavljeviću je zabranjeno da kontaktira sa svedocima, koji će biti saslušani.

Po nezvaničnim informacijama do kojih je došao Telegraf, direktor aerodroma "Nikola Tesla" je negirao krivicu i izjavio da nije tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je mađarskoj niskotarifnoj kompaniji "Vizer" (Wizz Air) omogućio da dobije manje cene aerodromskih taksi od redovnih i da je tako oštetio preduzeće.

On je navodno izjavio da je ta kompanija značajno doprinela povećanju saobraćaja na beogradskom aerodromu.

Posle saslušanja Radosavljeviću je pozlilo, pa je u Palatu Pravde dolazila i Hitna pomoć.

Policija sumnjiči direktora aerodroma "Nikola Tesla" da je Vizer-u odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

Ti povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost Zaključkom Vlade Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta tek 30. decembra 2013. godine, i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje Vizer nije ispunjavao, navodi MUP.

Kompanija "Wizz air" odbacila je, kako navodi, "neosnovane optužbe" da je imala povlašćeni ugovor sa Beogradskim aerodromom.

Opširnije na stranicama BIZ-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.