Radnički sa Vajtom, razbio Cibonu

Izvor: Kurir, 10.Nov.2012, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički sa Vajtom, razbio Cibonu

Vrlo dobre partije u redovima gostiju, pored Vajta, pružili su Ćapin (21p) i Vortington (11p). Kod Cibone bolji od ostalih bio je Žižić sa 20 poena

Košarkaši Radničkog upisali su četvrti trijumf u regionalnoj ABA ligi. Četa trenera Miroslava Nikolića je, posle neizvesnog meča u Zagrebu, uspela da nadigra Cibonu. Posle 40 minuta igre u SC "Dražen Petrović", Cibona - Radnički 81:85 (21:21, 26:21, 17:20, 17:23).

Apsolutni junak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trijumfa bio je Teriko Vajt koji nije izlazio iz igre, a za vreme provedeno na parketu ostvario je impresivan učinak: 36 poena (6/8 za jedan, 9/11 za dva i 4/4 za tri), osam skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte.

Prva četvrtina meča u Zagrebu protekla je u izjednačenoj igri u kojoj je Vajt najavio odlično veče. U drugih 10 minuta Cibona je delimično diktirala tempo i rezultat, ali nije mogla da ostvari prednost veću od šest poena. Na veliki odmor domaćin je otišao sa 47:42.

Mnogo bolje je Radnički otvorio drugo poluvreme i došao do vođstva od 53:52. Međutim, i u nastavku na programu je bio prilično izjednačen meč, a pred sam kraj okršaja kragujevački tim ponovo je preuzeo vođstvo. Tek u 38. minutu, "đavoli" su došli do 77:76 i imali priliku da dođu do četvrte pobede od starta sezone. Ćapin i Vortington su u finišu meča bili dovoljno koncentrisni sa linije penala, tako da je Radnički još jednom pokorio Zagreb i u Šumadiju se vratio sa pobedom od 85:81.

Vrlo dobre partije u redovima gostiju, pored Vajta, pružili su Ćapin (21p) i Vortington (11p). Kod Cibone bolji od ostalih bio je Žižić sa 20 poena.

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je da je uvek verovao u Terija Vajta.

"Iako su neki iz uprave kluba bili razočarani Vajtom, ja sam verovao u njega, a ovo je prva utakmica da je odigrao ovako dobro. Fizički je veoma jak igrač, a moja je nesreća što će u Radničkom biti samo jednu sezonu i što će nakon toga opet u NBA. Cilj Radničkog je da pokušamo da budemo među najboljih šest ekipa u Jadranskoj ligi. Moramo da se vadimo zbog nekih poraza na početku", istakao je trener Radničkog Miroslav Nikolić.

ABA liga, osmo kolo:

subota:

Krka – Split 79:68

Cibona – Radnički 81:85

Zadar – Igokea 61:60

nedelja:

Olimpija – Solnok

Široki – Budućnost

Skoplje – Cedevita

Partizan – Crvena zvezda

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Tek ćete videti kakav je Vajt

Izvor: Mondo, 10.Nov.2012

Posle pobede Radničkog protiv Cibone u Zagrebu, Miroslav Nikolić rekao da mu se isplatilo strpljenje čekajući Terika Vajta...Radnički opet pobedio Cibonu u Zagrebu...U neizvesnoj završnici Kragujevčani su imali više koncentracije, znanja i sreće, a srpski tim su do četvrtog trijumfa u ABA ligi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.