Izvor: B92, 11.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radić: Nisam znao za ubistva

Hag -- Bivši kapetan JNA Miroslav Radić pred Haškim sudom izjavio da ništa nije čuo o ubistvima na farmi Ovčara.

Na pitanje da li tvrdi da njegovi vojnici nisu učestvovali u zločinu, Radić je odgovorio: "Ne znam da li su to izvršili moji vojnici. Nikad mi niko od njih to nije rekao. Ne bih dozvolio da bilo ko ostane nekažnjen. Ja 21. novembra 1991. nisam znao ni za kakva ubistva."

Radić je, svedočeći u svoju odbranu, tokom unakrsnog ispitivanja tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio da je odred dobrovoljaca Leva Supoderica bio pod komandom Milana Lančužanina. "Ja sam, kao komandir čete, koordinirao rad na terenu isključivo u toku izvođenja borbenih dejstava. Ni sekundu posle toga", rekao je Radić.

On je negirao iskaze nekoliko zaštićenih svedoka da su pripadnici Teritorijalne odbrane i dobrovoljačkih formacija bili pod njegovom komandom, kao i da su mu ispričali da su učestvovali u ubistvima na Ovčari.

Radić je sa bivšim oficirima JNA Miletom Mrkšićem i Veselinom Šljivančaninom optužen za ubistvo 264 hrvatska civila na Ovčari, kod Vukovara, 20. novembra 1991.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.