RHMZ upozorava: Porast vodostaja

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ upozorava: Porast vodostaja

Na nekoliko reka u Srbije prognoziran je porast vodostaja, upozorio je danas Republički hidormeteorloški zavod (RHMZ).

Na gornjem toku Južne Morave sa pritokama, na Ibru i na Ljigu vodostaji će biti u stagnaciji i manjem porastu naredna 24 časa.

Na tim rekama zatim je prognozirano da će nivoi biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa tokom 6. i 7. februara.

Na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lugomiru i Resavi vodostaji će biti u stagnaciji i manjem porastu naredna 24 časa.

RHMZ je u upozorenju na svom sajtu naveo da će nivoi tih reka potom biti u umerenom porastu tokom 6. i 7. februara bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Na Savi kod Šabac vodostaj će se kretati nešto ispod granice redovne odbrane od poplava naredna tri dana, nakon čega se očekuje porast vodostaja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RHMZ upozorava: Porast vodostaja na nekoliko reka

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2015

Na nekoliko reka u Srbije prognoziran je porast vodostaja, upozorio je danas Republički hidormeteorloški zavod (RHMZ)..Na gornjem toku Južne Morave sa pritokama, na Ibru i na Ljigu vodostaji će biti u stagnaciji i manjem porastu naredna 24 časa...Na tim rekama zatim je prognozirano da će nivoi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.